Provincie Limburg

De provincie Limburg is gelegen in het oosten van België en heeft een oppervlakte van 2.422 km². Het is de op vier na grootste provincie van België en grenst aan Nederland, Duitsland en de Belgische provincies Luik, Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Een schilder vinden in Limburg?

Als je een schilder nodig hebt in Limburg, kun je gebruik maken van onze website. Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven en als je bij ons een offerte aanvraagt, sturen wij deze meteen door naar alle schildersbedrijven in jouw buurt. Binnen korte tijd kunnen tot wel 3 bedrijven reageren op jouw aanvraag.

Op deze manier kun je snel en makkelijk in contact komen met lokale schilders die jouw opdracht kunnen uitvoeren. Het gebruik van onze website is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Dus aarzel niet om onze website te gebruiken om de perfecte schilder te vinden voor jouw klus in Limburg!

Plaatsen in Limburg waar onze schilders werkzaam zijn:

 

Alles over Limburg

De geschiedenis van Limburg

De geschiedenis van Limburg gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de regio onderdeel was van de provincie Germania Inferior. Tijdens de middeleeuwen behoorde Limburg tot het hertogdom Brabant en later tot de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

In 1839 werd Limburg bij het onafhankelijke België gevoegd als onderdeel van de provincie Limburg, die toen ook de huidige Nederlandse provincie Limburg omvatte. In 1866 werd het huidige Belgische en Nederlandse Limburg gescheiden en werd de provincie Limburg in België opgericht.

Limburg is vooral bekend om zijn mooie natuur, met uitgestrekte bossen, heidevelden, rivieren en meren. Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationale park in België en is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Cultuur en bezienswaardigheden van Limburg

De provincie Limburg heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis. Enkele van de bekendste bezienswaardigheden zijn het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, de abdij van Herkenrode in Hasselt en de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Sittard-Geleen.

Limburg heeft daarnaast een aantal belangrijke steden, zoals Hasselt, Genk, Tongeren en Maaseik, waar je kunt genieten van cultuur, winkelen en lekker eten en drinken. De regio is ook bekend om zijn bierbrouwerijen en festivals, zoals het jaarlijkse Zomerfestival in Hasselt en de jaarlijkse carnavalsvieringen in verschillende steden en dorpen.

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Limburg_(Belgische_provincie)
https://www.limburg.be/

Op zoek naar een schilder in de buurt? Renosa.be behoort toe aan een netwerk van professionele schilders.

Zo krijgt u hier de beste prijsofferte voor schilderwerken met het meest geschikte schildersbedrijf. Vrijblijvend & gratis.
© Renosa. Alle rechten voorbehouden

  OFFERTE SCHILDERWERKEN

  Waarvoor heeft u een schilder nodig?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Gaat het om een nieuwbouw of bestaande woning?*

  Moeten de schilder ook extra werken uitvoeren?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.