Wil je je muren laten behangen? Benieuwd naar de kostprijs?

Muren laten behangen: Wat kost een behanger? Waar vind ik een vakman voor te helpen bij behangwerken? Vind behangers in de buurt. Gratis & vrijblijvend.

De beste manier om te behangen is afhankelijk van de ruimte waarin je het behang aanbrengt, de stijl die je wilt creëren en de kwaliteit van het behang dat je gebruikt. Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat het behang goed blijft zitten en er mooi uitziet.

In deze tekst zullen we de verschillende stappen bespreken die je moet nemen om de beste manier te vinden om te behangen. We zullen ook kijken naar de verschillende soorten behang en de verschillende technieken die je kunt gebruiken om het behang aan te brengen.

Hulp nodig?

 

Behanger gezocht?
Behanger gezocht?

Hoe kies je het juiste behangpapier voor je kamer?

Als je op zoek bent naar het juiste behangpapier voor je kamer, is het belangrijk om eerst te bedenken wat je stijl is en wat je wilt bereiken met het interieur in je kamer.

Wil je een rustige, kalme sfeer creëren? Of wil je juist een opvallende, kleurrijke look? Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je de verschillende behangsoorten vergelijken om te zien welke het beste bij je stijl past. Papierbehang is een goede optie als je een subtiele look wilt creëren, terwijl vinylbehang meer stevigheid en duurzaamheid biedt. Als je een kleurrijke look wilt, kun je kiezen voor behang met een patroon of een fotoprint.

Vergeet ook niet om de kwaliteit van het behang te controleren voordat je het koopt. Kies behang dat bestand is tegen vocht en schimmel, zodat je er zeker van bent dat het lang meegaat.

Advies nodig?

 

Welke gereedschappen heb je nodig om te behangen?

Als je gaat behangen, zijn er verschillende gereedschappen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het behangpapier netjes en gelijkmatig wordt aangebracht. Hier zijn enkele veelgebruikte gereedschappen die je nodig hebt om te behangen:

 1. Behangborstel: een behangborstel wordt gebruikt om het behangpapier glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Het kan ook worden gebruikt om overtollige lijm weg te vegen.
 2. Behangtafel: een behangtafel is nodig om het behangpapier op te leggen en de juiste afmetingen te bepalen. Er zijn speciale behangtafels verkrijgbaar, maar je kunt ook een gewone tafel gebruiken die groot genoeg is.
 3. Behangmes: een behangmes wordt gebruikt om het behangpapier op maat te snijden. Het is belangrijk om een scherp mes te hebben om het behangpapier schoon te kunnen snijden.
 4. Potlood: een potlood wordt gebruikt om de afmetingen van het behangpapier op de muur te markeren en om lijnen te tekenen om het behangpapier recht te houden.
 5. Waterpas: een waterpas wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het behangpapier recht op de muur wordt aangebracht.
 6. Lijmkwast: een lijkkwast wordt gebruikt om lijm aan te brengen op het behangpapier voordat het op de muur wordt aangebracht. Je kunt ook een roller gebruiken om lijm op de muur aan te brengen.
 7. Schaar: een schaar is handig om behangpapier op maat te knippen en om kleine correcties aan te brengen.
 8. Plamuurmes: een plamuurmes is handig om behangpapier dat is vastgelijmd aan de muur, voorzichtig los te maken. Het kan ook worden gebruikt om eventuele lijmresten van de muur te verwijderen.
Offerte aanvragen

 

Hoe bereid je de muur voor op behangen?

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

1. Verwijder alle oude behangresten.
2. Verwijder alle losse stukjes verf en pleisterwerk.
3. Maak de muur schoon met een stofzuiger of een stofdoek.
4. Vul eventuele gaten en oneffenheden op met pleister.
5. Laat de muur drogen.
6. Breng een primer aan om de muur te voorbereiden op het behang.
7. Laat de primer drogen.

Als je deze stappen hebt gevolgd, ben je klaar om te beginnen met behangen!

Hoe plak je behang op de muur?

Je hebt behang, een behanglijm, een behangborstel, een mes en een meetlint nodig. Begin met het meten van de muur en knip het behang op maat. Breng vervolgens de lijm aan op de muur met de behangborstel. Plak het behang op de muur en strijk het glad met een vochtige spons. Gebruik het mes om overtollig behang af te snijden. Laat het behang vervolgens drogen en geniet van je nieuwe muur!

Hoe meet je de muur op voor het behangen?

Om de muur op te meten voor het behangen, heb je een meetlint nodig. Begin bij de bovenkant van de muur en meet de breedte en hoogte van de muur. Meet ook de hoogte van de plinten en de hoogte van de vensterbanken. Als je alle maten hebt, kun je de juiste hoeveelheid behang kopen.

Hoe voorkom je luchtbellen bij het behangen?

Om luchtbellen te voorkomen bij het behangen, is het belangrijk om de behanglijm goed aan te brengen. Begin met het aanbrengen van de lijm op de muur in kleine secties. Breng de lijm aan met een behangroller en werk vanuit het midden naar de buitenkant. Zorg ervoor dat je de lijm goed verdeeld over de muur. Als je de behangpapier aanbrengt, druk het dan goed aan met een behangplamuurmes. Begin bij de bovenkant en werk je weg naar beneden. Druk het behangpapier goed aan en verwijder eventuele luchtbellen.

Conclusie

De beste manier om te behangen is afhankelijk van de situatie. Als je een kleine ruimte hebt, is het het beste om een patroonbehang te gebruiken om de ruimte visueel te vergroten. Als je een grotere ruimte hebt, kun je een effen behang gebruiken om de ruimte rustiger te maken. Het is ook belangrijk om de juiste lijm te gebruiken en de behangstroken goed op te meten en te knippen.

Heb je hulp nodig bij je behangwerken? Dan zit je hier op de goede website. Via Renosa.be kom je in contact met behangers bij jou in de buurt. Deze service is gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen!

 

Op zoek naar een schilder in de buurt? Renosa.be behoort toe aan een netwerk van professionele schilders.

Zo krijgt u hier de beste prijsofferte voor schilderwerken met het meest geschikte schildersbedrijf. Vrijblijvend & gratis.
© Renosa. Alle rechten voorbehouden

  OFFERTE SCHILDERWERKEN

  Waarvoor heeft u een schilder nodig?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Gaat het om een nieuwbouw of bestaande woning?*

  Moeten de schilder ook extra werken uitvoeren?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.