Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen is een provincie in het noorden van België. De provincie is bekend om haar culturele erfgoed- waaronder de stad Antwerpen, die een van de meest bezochte steden van België is. De provincie Antwerpen heeft ook een aantal prachtige natuurgebieden. Er zijn veel activiteiten te doen in de provincie, waaronder wandelen, fietsen, vissen, kanoën en meer. De provincie is ook een populaire bestemming voor toeristen, met veel musea, historische bezienswaardigheden en andere attracties.

Een schilder vinden in Antwerpen?

Als je op zoek bent naar een schilder in jouw regio, kun je gebruik maken van onze website. Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven en als je bij ons een offerte aanvraagt, wordt deze meteen doorgestuurd naar alle schilders bij jou in de buurt. Binnen korte tijd kunnen tot wel 3 bedrijven reageren op jouw aanvraag.

Zo kun je makkelijk en snel in contact komen met lokale schilders die jouw opdracht kunnen uitvoeren. Dit is bovendien geheel gratis en vrijblijvend. Aarzel dus niet om onze website te gebruiken om de perfecte schilder te vinden voor jouw klus!

Regio’s in Antwerpen waar onze schilders actief zijn:

Alles over Antwerpen

De geschiedenis van Provincie Antwerpen

De geschiedenis van de provincie Antwerpen gaat terug tot de vroege middeleeuwen, toen de regio nog deel uitmaakte van het Frankische Rijk. In de 16e eeuw groeide Antwerpen uit tot een belangrijk handelscentrum van Europa, vooral door de aanwezigheid van de Schelde en de ligging tussen Brugge en Keulen. Tijdens deze periode was Antwerpen ook een belangrijk centrum voor de verspreiding van het protestantisme.

In de 17e eeuw kwam Antwerpen onder Spaanse heerschappij en begon de stad aan invloed te verliezen. De regio werd vaak betwist door verschillende Europese machten, waaronder Nederland en Frankrijk, en Antwerpen werd tijdens de 18e eeuw geconfronteerd met economische achteruitgang en politieke instabiliteit.

In 1815 werd de provincie Antwerpen opgericht als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Na de Belgische Revolutie van 1830 werd de provincie onderdeel van België. In de 19e eeuw ontwikkelde de regio zich tot een belangrijk centrum voor de productie van textiel en de petrochemische industrie.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de provincie Antwerpen een belangrijke frontlinie, met zware gevechten en verwoesting in de stad Antwerpen en de omliggende regio’s. Na de oorlog werd de provincie hersteld en in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw kende de regio een sterke economische groei.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Antwerpen opnieuw zwaar getroffen, vooral tijdens de Slag om de Schelde in 1944, toen de geallieerden de haven van Antwerpen bevrijdden en zo een belangrijke aanvoerroute voor hun troepen veiligstelden. Na de oorlog kende de provincie opnieuw een periode van economische groei en ontwikkeling, met de uitbouw van de haven van Antwerpen als belangrijkste economische motor. Vandaag de dag is de provincie Antwerpen een belangrijke regio voor de chemische en logistieke sector en is de haven van Antwerpen een van de grootste havens van Europa.

Bezienswaardigheden in regio Antwerpen

Hieronder vind je een selectie van enkele bekende attracties en bezienswaardigheden:

 1. De stad Antwerpen: Antwerpen is de grootste stad in de provincie en heeft tal van bezienswaardigheden, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Rubenshuis, het MAS (Museum aan de Stroom), de Grote Markt, het Stadspark en de Meir, een beroemde winkelstraat.
 2. Het Kasteel van de hertogen van Brabant: Dit middeleeuwse kasteel in het centrum van de stad Turnhout is een van de best bewaarde kastelen in België. Het herbergt tegenwoordig het Nationaal Museum van de Speelkaart.
 3. Het Provinciaal Domein De Schorre: Dit recreatiegebied in Boom is vooral bekend als de locatie van het muziekfestival Tomorrowland. Naast muziekevenementen kun je hier ook genieten van een avonturenpark, wandelen, fietsen, een speeltuin en het Blotevoetenpad.
 4. Het Fort van Breendonk: Dit voormalige naziconcentratiekamp ligt ten noorden van Mechelen en is nu een museum en gedenkplaats voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
 5. De Zoo van Antwerpen: Deze dierentuin in het centrum van Antwerpen werd opgericht in 1843 en is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Het herbergt meer dan 950 diersoorten.
 6. Het Zilvermeer: Dit recreatiegebied bij Mol is vooral populair in de zomer, wanneer bezoekers kunnen zwemmen, zonnen en picknicken aan het meer. Er zijn ook tal van wandelpaden, fietspaden en speeltuinen.
 7. Het Red Star Line Museum: Dit museum in Antwerpen vertelt het verhaal van de miljoenen Europese emigranten die tussen 1873 en 1934 de Red Star Line gebruikten om naar Amerika te reizen.

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Antwerpen_(provincie)
https://www.antwerpen.be/

Op zoek naar een schilder in de buurt? Renosa.be behoort toe aan een netwerk van professionele schilders.

Zo krijgt u hier de beste prijsofferte voor schilderwerken met het meest geschikte schildersbedrijf. Vrijblijvend & gratis.
© Renosa. Alle rechten voorbehouden

  OFFERTE SCHILDERWERKEN

  Waarvoor heeft u een schilder nodig?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Gaat het om een nieuwbouw of bestaande woning?*

  Moeten de schilder ook extra werken uitvoeren?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.